Pogledajte
Mogu, ali neće
Siva zona humanosti

Zadnji marketinški trendovi onih koji opstaju na tržištu roba i usluga, i svjesni su vječnog osnovnog pravila ekonomije, da posao nikada ne ide tako dobro, da ne bi mogao i bolje, ali i lošije. Pokušavaju u svojoj ujedinjenoj interesnoj moći “pomaganje” onima koji su u nevolji u humanitarnom smislu.Međutim na način da njihov prenaglašeni ego percipira sve ostale kao alate za ispunjavanje njihovih ciljeva bez ikakvih objektivnih kriterija, odnosno uglavnom po ujaku i stricu.Znači nije važna veličina i težina nekakvog problema u riješavanju kojeg bi trebalo pomoći, već kako donator percipira isti, odnosno kako će mu donirani služiti.
Opširnije...
 
(Ne)Odgovorna vlast
Drugačijom vladom i vlasti protiv anoreksije i bulimije nervose

Nevjerojatno je ali i istinito da naša vlada unatoč veličini i težini problema poremaćaja u prehrani ništa ne čini kako bi bilo kako promijenila na bolje svakodnevni pakao bijede i patnje oboljelih od anoreksije i bulimije nervose i njihovih obitelji.MZSS, MZOS I MOBMS naša vrla ministarstva koja bi po prirodi svoga postojanja trebala nešto dobro učiniti za ne mali broj ugroženih kojima su otuđena osnova prava u zdravstvenom i socijalnom smislu, očigledno su se pomirila sa činjenicom da više i nemaju vremena išta promijeniti na bolje.
Opširnije...
 
U ime oboljelih (ponovo)

U ime oboljelih od poremećaja u prehrani, ignoriranih i diskriminiranih u njihovom pravu na potrebno liječenje

Svakodnevno susretajući se sa oboljelima od poremećaja u prehrani i njihovim obiteljima koji se očajni javljaju tražeći pomoć u smislu liječenja, odnosno osnovnih info:gdje i kod koga, jer liječnici primarne zaštite ne rade svoje zbog neznanja, kao tajnik udruge Nada-pomoć oboljelima od poremećaja u prehrani, otac oboljele kćeri, u ime spomenutih, tražim da političke i stručne vlasti progledaju i postanu svjesne veličine i težine bolesti, koja nije prepoznata kao jedinstveni entitet i koja se širi epidemijskim oblikom i učine ono zbog čega i postoje, što podrazumijeva odgovarajuću pomoć u liječenju oboljelih i njihovih obitelji u referalnom centru sa multidisciplinarnim ciljanim liječenjem doeduciranih liječnika potrebnih specijalnosti...
Opširnije...
 
Crno bijeli svijet
Naša različita poimanja prava na život u ovom slučaju oboljelih na liječenje što je moj osobni motiv i ministra Ljubičića koji nijeće ista, dovela je do kvalifikacije mene kao destruktivnog, subverzivnog za narod i državu. Kako je stanje naših oboljelih neizrecivo, o istom se govori ne samo manjkavo nego i krivo. Mislim  da nedorečenost i neizrecivost treba prihvaćati kao poticaj.
Opširnije...
 
Naši fakti i njihove fikcije

Oboljelima, njihovim obiteljima i svim dobronamjernima

U smislu ostvarivanja svojih prava koja nam i Ustav proklamira: pravo na liječenje, koje načelno nitko doslovno ne poštuje, jer smo u svojim osnovnim ljudskim pravima diskriminirani, sotonizirani, pošto slijedi izborna godina a aktualne vlasti nas ignoriraju u spomenutom, pokažimo načine kojima možemo barem donekle utjecati na svoju budućnost u mijenjanju neizdrživog stanja u kojem egzistiraju naši oboljeli i njihove obitelji involvirane u problem bolesti. Današnja vlast politička i stručna, medicinsko-socijalna bez obzira na znanje o veličini i težini kao i broju oboljelih od poremećaja u prehrani, nikakvim primjerenim odgovorom na dotični problem koji se epidemijski širi, ništa ne čini kako bi se išta promijenilo na bolje...
Opširnije...
 

 Nada

Udruga "Nada"
Ksaver 200
10000 Zagreb

Gsm: 099 848 51 67

E-Mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript