Dobrodošli

Anoreksija i bulimija nervosa poznate su kroz povijest ali u međuvremenu nisu shvaćane kao bolest već kao način života i oboljeli su bili kvalificirani kao čudaci,sveci ili vještice.Prvi detaljni opis bolesti potječe iz 17 stoljeća od engleskog liječnika Richarda Mortona u svoj fizičkoj i psihičkoj dimenziji poremećaja u prehrani kao kliničkog entiteta.

Kako u RH nema potrebnog mjesta ni načina liječenja tražimo kao hitno i bitno od aktualnih vlasti da se spomenuto institucionalno etablira u smislu prava i dostupnosti liječenja.

 

Kao građanska opcija želimo svojim aktivnostima senzibilazirati javnost na jedan veliki i teški problem bolesti poremećaja u prehrani koji je u širenju i zbog krivih i loših obrazaca ponašanja od oboljelih do ukupne javnosti kao posljedicu nosi teško i dugotrajno bolovanje uz veliku smrtnost.Svakako je potrebna i edukacija kao moguća preventiva što podrazumijeva i literaruru na hrvatskom jeziku koje nažalost nema.

Ako smo ono što činimo i dajemo drugima,poštujmo pravo onoga koji je u nevolji da ne šuti a onog koji je u mogučnosti nek ustraje u milosrđu jer nitko nije želio biti bolestan niti je kriv za bolest.

 

 Nada

Udruga "Nada"
Ksaver 200
10000 Zagreb

Gsm: 099 848 51 67

E-Mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

 

Ankete

Znate li gdje se liječe poremećaji u prehrani?
 
Jeste li zadovoljni postojećim liječenjem poremećaja u prehrani?